2017-04-03
好难得会食到lunch,平时我瞓到下昼三四点先起身,今日因为要返工早起身,所以过咗嚟食lunch,店员就安排左靠近入面嘅位置俾我哋,呢度出名系冻柠茶,所以我梗系急不及待叫咗杯冻柠茶啦。至于lunch套餐方面,我哋两个人叫咗一个滑蛋番茄汤意粉,同埋一个咖喱焗饭一齐share share。番茄汤意粉好浓番茄汤底味道,真系好似食紧个蕃茄,而且啲滑蛋好有奶味,好想再加多几只滑蛋落去,番茄汤有得拣辣度,我哋就拣咗小辣,小辣反而好惹味。至于焗饭方面,我哋叫咗个焗咖喱鸡扒饭,因为焗饭要等候15分钟左右,所以我哋食完个汤意粉啱啱好,个焗饭就嚟咗啦,不过我觉得佢哋个鸡扒可以再改善,俾我有啲干身嘅感觉,如果湿少少我谂会新鲜好多,不过lunch两个$100 埋单都算好平啦,如果食lunch都可以再黎试。
至于lunch套餐方面,我哋两个人叫咗一个滑蛋番茄汤意粉,同埋一个咖喱焗饭一齐share share。 番茄汤意粉好浓番茄汤底味道,真系好似食紧个蕃茄,而且啲滑蛋好有奶味,好想再加多几只滑蛋落去,番茄汤有得拣辣度,我哋就拣咗小辣,小辣反而好惹味。 至于焗饭方面,我哋叫咗个焗咖喱鸡扒饭,因为焗饭要等候15分钟左右,所以我哋食完个汤意粉啱啱好,个焗饭就嚟咗啦,不过我觉得佢哋个鸡扒可以再改善,俾我有啲干身嘅感觉,如果湿少少我谂会新鲜好多,不过lunch两个$100 埋单都算好平啦,如果食lunch都可以再黎试。