2021-07-05
呢到嘅心太软,我已经特登出九龙城为左食佢呢个心太软唔止5次了。真系真系好值得我为佢写篇好评。餐厅一直都系九龙城,近两年搬左舖。之前系有一间怀旧装修嘅餐厅,另外有一间舖专做甜品。现已集合于在同一间餐厅内。呢度嘅心太软食过一次之后,令我印象非常深刻难忘,一想食甜野,就算几远都特登黎食佢屯马开通真的很兴奋~宋皇台B3出口 向左边行多一个街口就到「小店」了。我嗌左个烟三文鱼意粉🍝转餐。 是日西餐系南瓜忌廉,好浓一啲都唔稀,饮到底仲系无稀但又唔会话好「洁」! 个意粉就正正常常,烟三文鱼系切碎 唔系一块块,我拣左忌廉汁,成个意见份量刚好,食哂都无「好漏」嘅感觉。 呢个set 同价钱我觉得成正比例吧。其实个意粉好唔好食我都唔理佢,因为我main course 先系心太软 等左15-20分钟,就有得食喇! 呢度嘅心太软系无雪糕伴,但系个cake就落足料 绝对够你饱。 我食心太软就有个习惯系由头壳头 切一个窿仔,再慢慢bug 啲朱古力桨出来, 一打开个头壳顶,就会见到入面满满朱古桨。 (如果你有玩ig, 建议可拍ig story 影住bug啲朱古桨出黎再流返落去个动态画面好正)💓 暖暖的朱古桨摆真系好
其实个意粉好唔好食我都唔理佢,因为我main course 先系心太软 等左15-20分钟,就有得食喇! 呢度嘅心太软系无雪糕伴,但系个cake就落足料 绝对够你饱。 我食心太软就有个习惯系由头壳头 切一个窿仔,再慢慢bug 啲朱古力桨出来, 一打开个头壳顶,就会见到入面满满朱古桨。 (如果你有玩ig, 建议可拍ig story 影住bug啲朱古桨出黎再流返落去个动态画面好正)💓 暖暖的朱古桨摆真系好正,餐厅所选取嘅朱古桨唔会太甜太苦,总之就系适中! 每一淡蛋糕再yum d朱古力桨 摆落口个感觉太幸福了🤣🥰🥰
此外,呢间餐厅嘅甜品特色就系佢会画啲野喺每碟到,我每次去都唔同公仔架 ,个师傅确实有创意😍 中意打卡嘅你,呢间餐厅嘅甜品绝对唔会令你失望。 而且,餐厅系老板两公婆做楼面服务,你会睇得出佢哋个heart的。 心太软我食过好多间,喺咁多正正常常嘅入面之中,呢间就明显stand out左 而令我特登出去食佢几次