2019-08-03 89 浏览
如果$3俾你谂一样嘢食大家会谂到啲咩其实喺香港要食到一样系$3嘅嘢几乎系冇咩可能而偏偏荃湾呢一度长期都举行$3食豆腐花活动仲要唔止系豆腐花而系有好多配料俾你拣有芝麻糊,有花奶,有红豆沙,有冰糖,有咋喳等等俾你拣即系话双拼嘅嘢食都只系修理$3咁真系全香港啲妆好难再揾到一间咁平而且又好味嘅嘢食仲要系主打健康嘅嘢食自己觉得豆腐花配芝麻糊算系最夹嘅选择一例芝麻糊又系香浓同时豆腐花又系香滑两样嘢沟埋一齐又香又聋又话再加上芝麻糊都有一定程度嘅添可以带领豆腐花嘅味道更加突出如果再落少少豆腐花用嘅黄糖就令到成碗豆腐花都非常之甜食完可以当一个甜品亦都可以当一个开胃嘅前菜,味道真系唔错而亚玉呢一间豆腐花对比隔离𠮶间最大特色就系佢有新嘅口味而我今日都试埋就系豆腐花配咋喳咋,喳就故之然有好多嘅豆类配合豆腐花同样都系豆类食落去完全冇违和感。而且有啲豆咬下咬下都觉得几特别摆脱左传统食豆腐花只系好滑咬几啖就可以吞配合喳咋豆未发挥到极致真系的确好深刻好难忘

2019-08-02
  • 豆腐花