2008-09-04
话说今日想食junk food,咁就打算落楼下食burger,本来想去shake em buns,但行过gourmet burger,发觉未食过,咁就去试吓菜。一入到去,成阵油烟味,已经觉得唔系好对路,不过算啦,然后叫咗份薯条同个Burger.等呀等,等咗起码10分钟,个burger终于送到我面前。一啖咬落去,哗,个包中间仲未热。都算喇,啲牛肉碎到不停咁跌出嚟,咁即系话佢做块汉堡扒𠮶阵已经有问题。食落口,净系食到茄汁味,块汉堡一啲都唔juicy,牛肉味又唔香,仲有啲干添。跟住到戏肉,薯条终于到喇,送到我面前,哗~好似啲梅菜咁林晒。咁我叫佢哋再整过啦,到第二次都系咁,我同个店员讲,我虽然唔系厨师,但都唔会整啲咁嘅薯条比人食啰,我要refund啲钱。咁佢讲埋啲废话咁话,我哋啲薯条唔系frozen薯条...bla bla bla.....我话之你系咪frozen,总之你落镬炸𠮶阵啲油唔够热啦。你开舖之前,应该练好啲厨艺先开舖啦,咁我攞番20蚊就走咗。