2020-08-06 302 浏览
长期work from home就会挂住返公司有得随时去买咖啡饮. 由于太多日冇出过去,今日又唔系十分之忙,就决定放饭时间出去行个圈.前几日已经做好资料搜集,知道嚟间cafe系置乐同杯渡附近都有舖头.今日就出去买埋个晏食,所以近市中心就方便啲.铺头充满咖啡嘅香味.可能因为疫情同闲日关系,成间舖头得一张枱有人坐,但系等紧外卖时都陆陆续续有人入嚟买咖啡拎走. 挣扎咗好耐饮唔饮honey latte,但系第一次饮要试就梗系试最普通嘅latte先知好唔好饮㗎嘛. 叫左大杯500ml先$28!会唔会太抵!店主见我对啲蛋糕有兴趣都好有耐性介绍俾我,最后我加咗$22要多个tiramisu蛋糕. 咖啡有拉花,味道系我中意嘅,一啲都唔会酸,够牛奶味但又唔会俾咖啡盖过.Tiramisu就唔系正宗版,芝士味唔够重同埋用咗咖啡蛋糕嚟代替手指饼.下次会想试啲芝士蛋糕同今日见唔到嘅sconeOverall, 嚟个价钱杯咖啡系超值!已经谂紧下次几时再去过买~

Latte
Tiramisu
2020-08-06
5 分钟 (外卖自取)
Latte