2008-05-10 7 浏览
5月6号我地一行十三人去德兴预祝母亲节食饭,我之前都听闻话呢度系全megabox最唔好食,但我舅父话要黎呢间,所以全部就黎试下,我地叫左个唔知咩餐好似人地去饮宴0个d呢~加埋一埋单二千几蚊架一开头例牌烧味拼盘--好细碟,每人都系食得一旧仔,当然系咸既2)炸海鲜卷(有沙拉酱点)--炸野同沙拉酱我都唔好,不过谂住试下就咬左一啖,唔驶点酱都成口系,因为个卷入面乜都无,只系得沙拉酱,我因为无期望所以无失望.3)西芹炒虾,蚌,鲜鱿--西芹无刨衣,好多渣,个芡应该落左好多生粉同盐,好咸4)鸡丝翅--揾极都唔见疑似翅既物体,只见猪皮,鸡丝变左瘦肉条,真系觉得劲搅笑,呢d咪叫货不对办啰!5)一大条蒸鱼--好鞋6)炸子鸡--系我最期待既,基本上好难整得唔好食,望个样好靓,但系睇野唔好睇表面,一咬落去就知佢系雪鸡,因为阵雪味都重向度,唉~个厨师系咪以为落多d盐就可以除雪味呀?我特登留肚食佢架!睇黎要去到食炒饭喇!7)炒饭+伊面--好咸呀!!!可否清啖少少呀!又劲多油㖞!跟住到甜品,亚姨话系杏仁露,正!点知佢摆低左红豆沙,话无晒杏仁露㖞!有无搅错呀!个糖水真系劲糖啰!个个食左一啖就放弃左!最终都有样正常好味
5)一大条蒸鱼--好鞋
7)炒饭+伊面--好咸呀!!!可否清啖少少呀!又劲多油㖞!
最终都有样正常好味既野食,就系寿包喇!真系好味,虽然我唔食蛋黄既,不过佢地个个都话个黄系十二分之一大,即系将一个黄切开十二份每个放一粒啰!哈!我就将我0个粒捐左出黎喇!
生果有菠萝同西瓜,我梗系等佢地试左味先啦!佢地咬左啖菠萝,酸到咪埋晒眼,咁我就知道食西瓜稳阵d,果然无错,yeah!
所有野食都味道极端,令人喷饭!真系唔会再去~
  • 食得咸既就样样好食啰