2020-11-16
📍Sammi #000000劲有格调嘅Cafe🖤 成间coffee shop都以黑色做主调 就连冷气机都系黑色嘅🤣😂 黑色控真系要黎打下卡😎可能地理嘅关系,咖啡比出边一般coffee shop价钱平,而且大大杯,个人觉得性价比都高👀 图1右 Mocha☕️ $34佢嘅Mocha都系偏苦嘅但唔算话一试难忘。因为啡,朱古力酱同奶三只嘅味互相中和左,冇一个突出点,少咗咖啡香。火腿芝士牛角包🥐 $28都几好食既但如果heat得再脆啲会更香口👻 而呢个croissant既价钱对于咖啡店来讲算系几平㗎啦图2左Americano $30中规中矩🤣😂 右Latte $34奶味同啡味一半半,冇话边只突出同边只特别抢味,啡味偏苦,配下甜野食会几match👀美式朱古力蛋糕🍰$35但唔讲得笑嘅系呢件蛋糕真系难食😂🤣一开始睇个样以为佢似黑森林咁 个口感系似海绵蛋糕feel,但点知食落去个口感系好硬 而且个朱古力味唔够浓同超级甜🥴 蛋糕面头有啲朱古力粒粒去增加口感 但个蛋糕质感唔够soft 就突岀唔到,感觉就似一路都咬紧d硬梆梆嘅甜嘢🥴 呢个蛋糕真系千祈千祈唔好嗌👺虽然唔系所有嘢食都特别出色但性价比算高,而且仲可以
📍Sammi #000000
中规中矩🤣😂
右Latte $34
美式朱古力蛋糕🍰$35
但唔讲得笑嘅系呢件蛋糕真系难食😂🤣
虽然唔系所有嘢食都特别出色但性价比算高,而且仲可以带埋宠物去👹👹 环境真系几好嘅,够阔落唔迫,空间感够大,得闲同friend去吹水都几舒服既😌
佢哋仲有🍎报埋添‼️
📍INFO
评分🚥: 7.5/10
价钱:人均$35-50
地址📍: Sammi #000000 (荃湾)
荃湾荃湾街市街115号蕴崇大厦地舖C&E
营业时间🕰: