2021-09-13
今次我哋揾到间好啱俩小口子去饮茶嘅好地方🥰平时我哋比较少去饮茶,因为总系觉得两个人食唔到几多野🥺但8号茶居嘅点心就好似专为我哋而设,每笼两件啱啱好🤣🤣仲可以试多几款添😝🦐 鸳鸯鲜虾网米肠 ($35)我哋绝对系为佢而黎😝色彩鲜艳,见到精神为之一振😍滑滑嘅肠粉包住脆脆,再包住鲜虾馅料,系进阶版嘅炸両😋正👍🏼👍🏼🦐 8号虾饺皇 ($19)一送到黎嘅时候有啲吓亲🙊粒虾饺大到好似小笼包咁,皮薄馅又多😆虾大粒又够爽弹,食一粒都好够😌🦀蟹籽烧卖皇 ($18)烧卖同样都系大大粒,肉同虾都好多,好钟意系冇乜肥猪肉嘅版本,感觉健康好多🥰🦑 咖喱蒸土鱿 ($28)都系忍唔住叫道重口味点心😛土鱿蒸得啱啱好,唔老唔靭,咖喱调得够浓,非常挂汁👍🏼🍮 养颜红枣糕 ($24)系我期待咗好耐嘅红枣糕😚睇得见层层分明,虽然红枣味唔算好浓,但口感就非常合我心意😍烟靭十足!🍲一饭一汤套餐 ($65)除咗啱情侣之外👩❤️💋👨仲见有唔少单身人士黎食饭😆呢个套餐有饭又有汤啱哂👍🏼今次叫左牛肉煎蛋竹筒饭🍚 米饭粒粒分明,唔会太湿,牛肉又保持有肉汁,加埋甜鼓油,送饭真系一流😆汤就拣左金银花炖猪肺汤,饮得出好香嘅菜干味,清甜又滋润!
今次我哋揾到间好啱俩小口子去饮茶嘅好地方🥰
🦐 鸳鸯鲜虾网米肠 ($35)
🦐 8号虾饺皇 ($19)
🦀蟹籽烧卖皇 ($18)
🦑 咖喱蒸土鱿 ($28)
🍮 养颜红枣糕 ($24)
🍲一饭一汤套餐 ($65)
汤就拣左金银花炖猪肺汤,饮得出好香嘅菜干味,清甜又滋润!唯一缺点系分量较少,唔够喉呀🙈
今次茶居因为每笼点心件数少咗,所以价钱都比较实惠🤑令到我哋忍唔住叫多几款点心试吓😋但其实每件点心size都唔细😂我地叫到成枱都系野食,埋单$200都唔洗,食到捧住个肚饱住走😂好食又抵食💕