2020-03-24 39 浏览
对上一次食「十二味」已经好耐之前, 听讲北角新开张左一间分店,所以随便揾左日去左𠮶度食晚饭,由所以店子明显很新净。 川香回锅肉 都要赞一赞,一样大大份,啲肉唔会好肥,肥瘦比例恰好、肥瘦相隔,食落都唔觉得好油腻,炒得好有镬气,但依然好有肉汁,而且辣椒、花椒都落得好足料,所以D回锅肉食落有浸浸辣味、麻香,非常入味,不过对个人嚟讲系咸左少少,建议叫碗白饭咁就掂啦,同埋我拣左中辣,觉得辣啲仲好味。干煸四季豆,采用橄榄菜、辣椒粒、肉末拌炒,肉末经调味后变得惹味,橄榄菜嘅油香、辣椒粒嘅火辣亦渗入四季豆内里,令依道四季豆嘅味道对比坊间嘅更为独特,而且其口感爽脆,真系忍唔住食完又食。

• 川香回锅肉