2023-07-09
经常去土瓜湾食早餐,附近差不多间间都食过,就呢间冇试过,就拣咗佢试下。坐位仲用紧胶板分隔,4人枱间开之后有啲窄,不过还可以,餐厅落地玻璃,光线好。看了壁画知道原来是德昌鱼旦的店。不过早餐冇鱼旦粉的,选了两个欧陆早餐,一个牛扒一个猪扒。相机食先还是满心欢喜,虽然多士叫了大火都不㶶,但整体卖相不俗。点知一入口就一天大好心情都没了,牛扒大概是炸的,又干又柴,试了朋友我猪扒一样,干柴老猪。猪扒仲要一阵想坏未坏的微酸感觉,朋友觉得是调味问题,我直接觉得是坏了,不过食果个冇问题我当然唔理。火腿同蛋正常。多士是另一伏位,我是直接吐出,我朋友依然是食晒,所以食评呢啲嘢真系好个人,每个人对食物要求不一样,佢块多士超难食,唔知咩怪味,应该是啲「牛油」出事?似千年菜油味,唔识形容,诚邀食过的人告诉我。奶茶ok ,唔错的。总结:这餐厅厨房出事,水吧正常。食过的欢迎留言!我可能会再去的,试下其他食物是否好些😆。喜欢看我食评请follow 我和俾♥️♥️。谢谢
不过早餐冇鱼旦粉的,选了两个欧陆早餐,一个牛扒一个猪扒。
火腿同蛋正常。
奶茶ok ,唔错的。
总结:这餐厅厨房出事,水吧正常。
食过的欢迎留言!
我可能会再去的,试下其他食物是否好些😆。
喜欢看我食评请follow 我和俾♥️♥️。谢谢