2023-08-11 338 浏览
呢个地方有点难揾,我哋到走一段路先揾到🧐🧐。 坐下后发现人手唔多,只有一个楼面侍应,如果要点餐嘅话需要耐心等待😛。 我哋点了双并甜美白菜饺子同清甜萝卜饺子,仲有另外一个炸猪扒,再加上杯冻豆浆。⭐️ 甜美白菜饺子同清甜萝卜饺子 (双并) $43双并白菜同萝卜饺上嚟时,我哋睇到每个饺子都好大🤩🤩,比外面食到嘅要大两倍。 白菜饺有着鲜甜嘅味道,白菜嘅份量好多😆。 萝卜饺则系猪肉同萝卜结合而成,萝卜有着嚼劲,咬落去萝卜嘅汁液都被吸收晒,非常满足😍😍。 汤嘅味道都好清甜,非常配饺子🤭🤭。⭐️ 炸猪扒 $56炸猪扒嘅份量好大,成嚿嘅猪扒😚😚。 炸得均匀,并无厚厚嘅炸粉层😎。 它被切成小块,我哋好快咁一啖接一啖食完🤪🤪。 猪肉嘅味道好好,几乎每个枱都有啲猪扒。⭐️ 冻豆浆 $4冻豆浆则是正常的口感,不甜,却有浓郁的豆味😄😄。🎈 我哋睇到其他人都点了一份净杂感饺子,有八个🤭。 每个饺子都好大,七彩缤纷。 如果你想一次尝试到各种口味,可以试试呢个😄。🍄 总括而言整体而言,道菜非常美味,内馅好丰富👍🏻😋。 整体味道清甜,不过度咸,食完之后唔会口渴想饮水。 炸猪扒系必点嘅🤭。📍 梁记饺子面坊元朗安宁路93-109

⭐️ 甜美白菜饺子同清甜萝卜饺子 (双并) $43

⭐️ 炸猪扒 $56

⭐️ 冻豆浆 $4
冻豆浆则是正常的口感,不甜,却有浓郁的豆味😄😄。

🍄 总括而言

📍 梁记饺子面坊