2023-12-21 106 浏览
今日又嚟呢一间餐厅食晚餐,当我对住个餐牌不知所措拣唔落手嘅时候,见到旁边嘅一台客大赞呢度嘅猪尾同埋鹅肠🤭我就决定跟佢叫黎试吓🫶🏻两碟𩠌菜嘅色泽差唔多,两款都系有少少微辣嘅口味🌶️佢哋嘅调味汁都好适合拎嚟送饭👍🏻我自己都几钟意!我妈咪就比较钟意食猪尾,佢就话呢度嘅猪尾整得好爽脆😎好有咬口。而且份量都几大😋好抵食咁话㖞🥰另外𠮶份鹅肠就系我同爸爸嘅至爱😚因为我哋细个嘅时候嫲嫲成日都煮俾我哋食🤩可以话系情意结🤭呢度嘅鹅肠食落好爽口😘喺度估唔到都食到家乡嘅风味😘隔离个姨姨果然冇介绍错!下次我都要嚟呢度食吓佢哋嘅特色羊腩煲😝因为天气已经开始冻😍睇落佢哋啲羊腩煲份量都好大好值得叫!

2023-08-22