餐厅: 容記小菜王
资讯:

今日收工同娘亲去左太子 容记食小菜,坐低都见几多客食紧,都几多人叫羊腩煲。可惜我唔食羊😂▪︎手拍青瓜木耳前菜▪︎青瓜爽,个汁微酸开胃,不过我个人钟意再酸啲。▪︎青岛纯生▪︎$26.8两支食小菜点可以无啤酒😎👍▪︎菜远虾球窝伊面▪︎$168呢个伊面份量都好大碟,虾好大只,食落新鲜弹牙,伊面个汤汁好好味,入味得黎又唔腻!▪︎拔丝凤梨咕噜肉▪︎$88呢款咕噜肉,娘亲表示啲肉唔会太肥腻,平时食个啲会食到肥肉,所以佢话下次黎都要食返呢个。整体味道无出面咁死酸甜,味道适中。▪︎淮山杞子炖螺汤▪︎ $48娘亲嗌左个炖汤比我饮,个炖汤好入味饮得出无味精, 个汤入面有杞子、淮山、螺肉同埋金华火腿,仲有鸡脚,都相当足料,个汤就咁饮都饮到螺味,炖足料成碗饮晒。▪︎南乳粗斋煲▪︎$88呢个我都好欣赏,入面有冬菇片、秀珍菇、西兰花、豆卜、木耳、旬、小棠菜、菜心、粉丝。佢南乳味虽然唔系话超级劲,但南乳味适中衬返入面啲菜类菇类粉丝,真系好好味!!!冬天食煲暖笠笠正!(餐牌)(餐牌)(餐牌)(餐牌)(餐牌)整体小菜好味又大碟,会再返黎👍😎不过原来娘亲同亲戚之前都黎过食😂
今日收工同娘亲去左太子 容记食小菜,
坐低都见几多客食紧,都几多人叫羊腩煲。
可惜我唔食羊😂

▪︎手拍青瓜木耳前菜▪︎
青瓜爽,个汁微酸开胃,不过我个人钟意再酸啲。

▪︎青岛纯生▪︎$26.8两支
食小菜点可以无啤酒😎👍

▪︎菜远虾球窝伊面▪︎$168

▪︎拔丝凤梨咕噜肉▪︎$88

▪︎淮山杞子炖螺汤▪︎ $48

▪︎南乳粗斋煲▪︎$88

(餐牌)

整体小菜好味又大碟,会再返黎👍😎
不过原来娘亲同亲戚之前都黎过食😂
2023-11-21