餐厅: 八月花 (皇室堡)
资讯:

餐厅: 八月花 (皇室堡)
资讯:

2021-12-17 1355 浏览
位於銅鑼灣皇室堡既八月花,地方非常大,枱與枱之間距離遠。第一次黎食飯,叫左個4人餐,另外加多一個餸,超級超級飽!竹笙海皇燴燕窩:好味,不過燕窩得好少,哈哈龍蝦伊麵:好味,鍾意食龍蝦清蒸花尾龍躉斑:好味,魚肉滑陳皮蟲草花浸翡翠:唔好味,可能我唔識欣賞呢種菜...... 貴妃雞半隻:幾好食,雞一啲部位滑,但一啲部位唔太滑紅豆沙湯丸:好味另外加既係薑蔥海蔘爆花膠,呢個真係好好味。之前聽講過八月花既花膠扒出名好味,所以今次特別另加花膠食。果然真係好味,平時唔太喜歡食花膠既我,都要大讚佢啲花膠。下次再黎八月花一定會再叫花膠食!
位於銅鑼灣皇室堡既八月花,地方非常大,枱與枱之間距離遠。

第一次黎食飯,叫左個4人餐,另外加多一個餸,超級超級飽!

竹笙海皇燴燕窩:好味,不過燕窩得好少,哈哈
竹笙海皇燴燕窩

龍蝦伊麵:好味,鍾意食龍蝦
龍蝦伊麵

清蒸花尾龍躉斑:好味,魚肉滑
清蒸花尾龍躉斑

陳皮蟲草花浸翡翠:唔好味,可能我唔識欣賞呢種菜......
陳皮蟲草花浸翡翠

貴妃雞半隻:幾好食,雞一啲部位滑,但一啲部位唔太滑
貴妃雞半隻

紅豆沙湯丸:好味
紅豆沙湯丸

另外加既係薑蔥海蔘爆花膠,呢個真係好好味
薑蔥海蔘爆花膠

竹笙海皇燴燕窩