2022-07-19 22 浏览
八沢系餐厅名黎,同咖哩系无乜关系嘅。有日同男友讲开想食日式咖哩,咁啱见到,真系好好运气🍀吉列猪扒都炸得几靓,size都几大,有只手掌✋🏽咁上下,而厚度都有成只手指厚,热辣辣上枱,差啲辣亲个咀,食落唔会话好干,加番啲咖哩汁一齐食就啱啱好够味,送饭一流。炸虾都还可以,比我拣,我个人就钟意吉列猪多啲,因为炸虾个炸粉有啲多,不过都可以接受嘅。而个咖哩汁正正常常,个人接受到再辣少少,男友话日式咖哩就系要食呢种,要食辣食泰式印度咖哩啦!呀⋯⋯🤔又好似好有道理!仲有个浓汤杂菜,加埋落个咖哩度,即刻丰富咗劲多,感觉又健康咗有菜食下。不过间野又平又唔使加一,质素可接受!满足到我想食日式咖哩嘅欲望。😊😊