2021-03-28
东大街一向都系多美食嘅地方,某日行过见到门口个餐牌啲相都几靓😍,男朋友又钟意食日式食物,所以就入去试吓。店内环境都几日式,灯光比较暗,但睇得出有设计同布置过,都舒服嘅。🪣 一桶厚烧鳗鱼玉子饭 $198呢个饭系二人前,一上到枱我哋真系「哗」咗出声😲,因为系超级大份。店家即叫即制,所以热辣辣连埋啲蒸气送上嚟。木桶表面铺满咗葱花同鳗鱼,每一旧都系超肥美,差唔多都有7-8旧。每一件都涂满烧汁闪令令✨,睇落就好有食欲。鳗鱼真系几厚肉,有弹性而且入味,因为我本人唔太钟意鱼类🐟,但呢个鳗鱼真系算系非常不错。入面嘅玉子唔系全熟,系半熟状态嘅蛋,好多蛋液🥚流喺饭上面。甜甜地嘅鳗鱼,配埋蛋汁捞饭,一个字,正。就咁睇相未必睇到个木桶有几深,但系入面真系超级多饭🍚,我哋觉得呢个餐应该要3个大食女仔或者2个大食男仔先食得晒。我呢啲眼阔肚窄嘅就真系清唔到几多,最后都食剩咗啲饭。不过无可厚非,食到最后真系会觉得单调同埋腻。整体觉得木桶饭都几特别嘅,鳗鱼值得一试。👅评分:8/10🧉 冰糖红枣雪梨茶 & 柠檬蜜 (热) 各+$8 (套餐价)热柠蜜就普通无咩特别,反而杯雪梨蜜就值得一提。我叫咗少甜,出到嚟清清地,唔会好甜
🪣 一桶厚烧鳗鱼玉子饭 $198
👅评分:8/10
热柠蜜就普通无咩特别,反而杯雪梨蜜就值得一提。我叫咗少甜,出到嚟清清地,唔会好甜,可以中和到个鳗鱼饭嘅腻。而且入面啲雪梨块好好味,甜甜地又入味又软淋淋,好好食。
👅评分:8/10