2024-02-19
尖沙咀特色主题宫廷风火锅店-香香宫煮👸🏼以古代公主为主题,由装潢到食物款式都围绕著公主作主调👑走宫廷风路线,有古风窗框缕空设计,并设有大量宫殿卡座,另有三间贵宾房添🤩更使用精致火锅炉具及瓷器餐具🥢餐厅更提供装扮服饰等大家可以变身做皇上或娘娘😆仿如置身宫廷享受火锅盛宴🔥够晒开心🥳🐔花胶鸡汤锅香香宫煮火锅汤底口味多样化😍而且每个汤底都有专属公主名👑好似建宁公主卜卜蚬锅、平阳公主冬瓜瑶柱锅、安康公主鸳鸯卤水浓汤锅、兰陵公主胡椒酸菜鱼锅、晋陵公主麻辣鸭血锅、福成公主鳕场蟹脚蕃茄浓汤锅、昭阳公主椰子鸡汤锅等等🔥样样都好吸引😛我最后拣咗雍穆公主花胶鸡汤锅🐔可以选择一只鸡或半只鸡🐓鸡件会分开上,可以先饮咗个汤🥣每日用大量三黄鸡熬制而成嘅鸡汤,浓郁又清甜😋花胶有美颜功效,又可以补充骨胶原😍成个汤底具滋阴养颜功效🥰可以帮助改善皮肤嘅健康,有助于减少皱纹与预防皮肤干燥🤩啱晒公主啊🥳🐮花花公主牛魔王拼盘用盒上嘅牛魔王拼盘🐮一打开好似宝盒一样,入面有 顶级安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鲜牛展、顶级雪花肥牛、牛黄喉、牛肉粒、牛舌花🐄可以试到牛嘅唔同位置🤩牛味超重,油脂分布平均,肉质嫩滑🐮伊比利亚橡果猪西班牙伊比
🐔花胶鸡汤锅
🐮花花公主牛魔王拼盘
伊比利亚橡果猪
西班牙伊比利亚橡果猪肉味浓郁🐷肉嫩弹牙,香浓嘅肉味再加上阵阵油花甘香,口感嫩滑😛
香香宫煮响铃拼盘
可以试到晒原味响铃同黄金炒响铃😛黄金炒响铃真系好正👍🏻用咸蛋黄酱炒香,每一啖都系浓浓嘅咸蛋黄味🥚响铃用上特选腐皮炸香成,即叫即炸,非常脆口😝
另外仲叫咗手打丸、淮山、豆苗,汤底令到火锅配料都咁入味😋加埋竹蔗茅根,味道清甜,一边饮一边打边炉,够晒解渴👍🏻