2015-11-03
公司今年拣左餐庞以buffet 枱形式包场, 好让全公司同事可以系舒适既环境内, 放松与各同事欢聚晚餐.食物款式都唔少, 光是沙律已有5款选择, 熟食种类亦繁多, 以下为个人认为需重点说明一下的菜式.法式香草烤羊架熟度成数刚刚好, 一啖咬落充满肉汁, 肉嫩唔会鞋口, 肉好有羊味, 真系忍唔住食多几块!BBQ酱烧猪仔骨猪仔骨配BBQ,肉质鲜嫩味道香浓, D肉够入味, 真系啜到旧骨干干净净先肯罢休!香草烤鸡槌鸡槌肉够嫩口, 唔会烤到D肉冇哂水份, 调味匀均足够, 食落啖啖肉, 好味!马卡龙(Macaron)马卡龙是一种用蛋白,杏仁粉,白砂糖同糖霜所做既法式甜品咪睇佢材料好平民, 但价格就好贵族, 原因系要做出表层光滑平坦,有梦幻蕾丝裙, 食起黎又外脆内湿润既马卡龙其实系非常唔容易. 一向钟意食既我 当然仆倒过去试啦朱古力马卡龙, 口落外脆内软, 又不会过甜, 朱古力味香浓.今晚同成班同事真系饮饱食醉, 下次我会再同其他朋友就咁黎呢到试埋佢本身MENU既菜式, Yummy!
法式香草烤羊架 熟度成数刚刚好, 一啖咬落充满肉汁, 肉嫩唔会鞋口, 肉好有羊味, 真系忍唔住食多几块!
BBQ酱烧猪仔骨 猪仔骨配BBQ,肉质鲜嫩味道香浓, D肉够入味, 真系啜到旧骨干干净净先肯罢休!
香草烤鸡槌 鸡槌肉够嫩口, 唔会烤到D肉冇哂水份, 调味匀均足够, 食落啖啖肉, 好味!
马卡龙(Macaron) 马卡龙是一种用蛋白,杏仁粉,白砂糖同糖霜所做既法式 甜品