2016-08-12
2087 浏览
上个月公司生意额几好,老细请大家聚餐。人多意见就多,比较难拣餐厅。所以最好就系食自助餐。公司附近食肆比较少,又要揾到就脚既,加上大家都好难得夹到时间,沟通完一轮,最后决定去会计部同事推荐既nova cafe!于是老细就提前系果度包场兼预订35人用既自助餐。话系晚上19:00开始,我同几个同事早佐20分钟到。见工作人员都差唔多准备好晒啲嘢。我系第一次嚟, 觉得景观一流,装潢高贵!自助餐很丰盛,摆放得很整齐,沙律和甜品都摆到好精致。菜式选择很多,中西式都有,迎合晒唔同人既口味。见女士们最钟意食芝士焗西兰花,想健康啲又唔会太肥挂!猪颈肉没有过多调味料,味道非常好。我最钟意食芝士肉酱意粉,好入味。焗青口都唔错,啲汁味道很好,而且青口很新鲜,唔似有啲餐厅的青口咁硬身。甜品几丰盛,我平时就比较少食甜嘢,但见同事都话几好食而唔会太甜,我都拿佐两个cake试下!蛋糕好松软,忌廉唔多,一啲都唔漏!食完饱饱滞滞就和同事周围行下,原来楼上仲有一层,好似天台咁,好大!听讲礼拜六仲有BBQ烧烤!因为包场都系自己人,所以气氛好好!我哋仲慢慢倾计饮翻两杯先走人!服务贴心,食物精致,齿颊留香!就系离市区较远,但真系好
因为包场都系自己人,所以气氛好好!我哋仲慢慢倾计饮翻两杯先走人!服务贴心,食物精致,齿颊留香!就系离市区较远,但真系好impressed!值得再试!