2021-10-25
公司附近开左间新既西餐 公司搞既聚餐就黎哩度试下啦🙆🏻♀️Set dinner 前菜系一个一口芝士多头盘鹅肝二重奏 鹅肝炖蛋非常有惊喜 出面好少有呢个做法 而且鹅肝处理得非常好 配佢个有啲辣既蕃茄汁 口感浓郁而不腻 因为我叫set之后再散叫多个 真心推介👍🏻👍🏻虾肉意大利云吞哩个虾肉意大利云吞个汁一流 配上饱满既虾肉云吞大大只 誓要一滴汁不留😤😤松露露笋意大利饭个人非常喜爱risotto尤其黑松露 饭煮得岩岩好 本身唔系好钟意食正宗𠮶啲饭太硬 市面有啲又煮太淋 而佢个饭又咬口又唔会太淋 啖啖松露香 好好味😋😋烤鲈鱼鲈鱼烤得皮脆肉嫩 鱼油香 味都好浓 钟意食浓味鱼嘅唔好错过🤩 配左个粟米薯蓉好好食 再睇餐牌原来佢薯蓉有4款口味 另外叫左个wasabi同辣番茄味 都好好食 wasabi 味一食就爱上 好可惜冇影到 😟烤羊架羊架烤得好出色 岩岩好 亦都唔会好so 好食 佢既芥辣仲有美式同英式 窝心抵赞👍🏻😋带子海胆酱意大利饭海胆味浓郁 饭同松露果个一样煮得岩岩好 烤牛扒牛扒烤得好香 可惜我唔记得左叫5成 有啲熟 下次再去试下你个5
Set dinner
带子海胆酱意大利饭
海胆味浓郁 饭同松露果个一样煮得岩岩好
牛扒
烤牛扒
牛扒烤得好香 可惜我唔记得左叫5成 有啲熟 下次再去试下你个5成😤😤
Tiramisu
Tiramisu
侍应哥哥推介我既甜品 一黎到就见到同出面既Tiramisu唔系好同咁既 侍应哥哥话呢个tiramisu 有添加任何鱼胶粉成形 所以同出面既外貌有啲唔同 但系一食落去入口即溶 好香咖啡味 口感一流 🤤🤤仲想散叫多个🤣不个小妹肚容量有限 下次真系要留肚食甜品🥲
今次餐饭真系好满足 野食有水准 环境舒服