2015-12-24 2114 浏览
Christmas lunch 公司选左呢道,第一次上来 未入餐厅前以为个场会好细,点知个场都好大,而且仲有大半个场系其他食客。由于公司 Christmas Dinner,所以menu 系同正常menu 有d 唔同,先睇下以下个 menu 先见到menu 好想试试个和牛 Burger,点知话冇哂 咁就求其选左个 野鸡仔试下啰,主菜未上 先去佢地 open salad bar 啰d 草食下,由于人多,一出去咩都冇哂,隔左一阵 refill 完,再出又冇哂,如是者走左三转先食得几条草 同半粒 jelly等左一阵上左个餐汤同餐包 先评一评 餐包烤得唔够脆,个牛油味道又唔香同劲油,成件事已经比左一个唔好既 first impression 我,再来个汤更令我冇咩期望首先个周打汤卖相唔好,一饮....用粉冲出来既汤 一d诚意都冇啰好伤心, 味道只能话可以接受,But sorry 讲句仲差过茶餐厅!个红汤同样地,味道一般,而且唔入味,饮左一啖就唔再饮等主食等左成粒钟先有,心谂唔系一早prepare定既咩?? anyway 介绍返食物先,由于个汤个包比左 bad image 所以 expectat

见到menu 好想试试个和牛 Burger,点知话冇哂

等左一阵上左个餐汤同餐包 先评一评
餐包
周打汤
首先个周打汤卖相唔好,一饮....
杂菜汤
个红汤同样地,味道一般,而且唔入味,饮左一啖就唔再饮

等主食等左成粒钟先有,心谂唔系一早prepare定既咩?? anyway 介绍返食物先,由于个汤个包比左 bad image 所以 expectation 差左,所以个主食比到惊喜我wor

烤法式野鸡仔配薯菜
烤法式野鸡仔配薯菜
野鸡仔d皮够脆,个汁又味道适中,唔系重口味个只,成件事配答得唔错,鸡肉又唔粗唔hai,鸡肉入面又锁到鸡汁唔干
overall 唔可以话超级好食,但都可以叫唔错!

龙虾红花忌廉意大利蛋面
龙虾红花忌廉意大利蛋面
呢个龙虾意面一上菜已经比佢外表吸引左,成个人都开心返哂!
不过就dry左d 只系得龙虾同面就冇咩汁干干地咁啦,味道会岩重口味人士,虾肉其实唔多,唔系好够食,所以大食人士最好唔好选佢。
2015-12-23
用餐时段