2016-12-24 3331 浏览
公司条team 都成6、70 人,要搅 x'mas lunch 都要揾返个场可以容纳依个人数,又要配合返个budget ~依间餐厅之前同同事黎过,野食唔差,不过当时个场setup 觉得有点怪,之后有机会再讲。讲返寻日个 x'mas lunch, 一入门口有个welcome board, 都算几细心准备😊入到去见到佢有个台,好岩搅活动,我地公司就请设左个photo booth, 可以俾同事影下相~以为黎到只系得主菜食,原都有小惊喜,佢地安排左d 前菜小食!有巴拿马火腿配蜜瓜波,外表精美,味道质素唔差;辣辣虾,都知系雪藏虾,不过虾肉新鲜,下面加d姜丝,做前菜一流~水牛芝士车里茄串,尾尾仲要加粒银色珠珠做装饰,够心思。当我咬粒车里茄时,d汁沿住条签bit 向我只手度,就feel到 食材好新鲜!蕃茄salsa 多士,少少酸,甜甜地为之后既主餐打开胃口,唔错😋主菜黎勤!有同事食慢煮三文鱼、苹果汁配厚猪扒,而我就食牛扒😁三文鱼同事话唔错,如果份量大少少会好d,因为有女同事要其他叫左左扒扒既同事同佢share!猪扒够肥大又唔靭!我块牛扒超级生,而我一向都唔好生牛扒的,而且切时有血水😓不过有d同事既觉

有巴拿马火腿配蜜瓜波,外表精美,味道质素唔差;
主菜黎勤!
有同事食慢煮三文鱼、苹果汁配厚猪扒,而我就食牛扒😁
猪扒够肥大又唔靭!
我块牛扒超级生,而我一向都唔好生牛扒的,而且切时有血水😓
不过有d同事既觉得自己个块熟左d。
其实公司同餐厅安排时,2方面都应该要睇下点样安排d叫左牛扒既同事要牛扒既生熟情度。
好彩之后既甜品好好食补返数,个cheesecake, 好重芝士味,咸咸地再配隔离既新鲜生果,仲要有我钟意食既无花果,正呀😋
餐茶叫左柠茶,唔涩而且又帮助消化返岩岩食完既芝士蛋糕😁😁
2016-12-23
庆祝纪念