2015-02-24 1415 浏览
对上一篇朱古力系列食评「公朱同好」应该已经喺几个月前嘅事,储咗好几篇,又喺时候分享吓好友送赠嘅朱古力礼物喇。今次喺面包班同学仔醒小弟嘅M&S产品「Cherry Liqueurs」(车厘子酒心黑朱古力),佢话当时买二送一,好鬼抵,所以醒一盒我试,真喺多谢晒先。每盒净重225g,打开包装盒,数一数,盒内共有19粒以枣红色玻璃纸独立包装嘅朱古力,其实,盒面都有粒朱古力个样办,兼且写明以原粒车厘子浸晌酒中,再以黑朱古力包裹。将朱古力轻轻咬一口,外层嘅黑朱古力好薄,咬落又脆脆哋,而朱古力味几香浓,带点甘苦;而酒液一泻而出,澎澎声流出嚟;再跟住,清晰可见原粒车厘子,经酒浸后,依然清甜,整体嚟讲,粒车厘子酒心黑朱古力真喺好好食。睇睇后面成份资料,用上咩酒就唔知,酒精度有几高亦无提及,只喺有讲成份上酒液占上23%,怪不得内里有咁多酒液;而黑朱古力讲明有50%以上可可成份,所以,咁香浓。咁好食嘅朱古力,好值得公诸同好啦!
车厘子酒心黑朱古力
咁好食嘅朱古力,好值得公诸同好啦!
外卖自取
其他