2017-02-13 4152 浏览
今日系六叔生日同荣休之喜嘅大日子!我们去咗旺角维景酒店摆咗三围喜酒!由于而家仲系新春期间,所以啲菜色嘅名好有贺年嘅感觉!今晚嘅菜色有:齐贺新岁脆金猪嘅皮烧得非常松脆,肉质相当软滑!格兰琥珀海中宝嘅海中宝系弹牙嘅虾肉,鲜甜嘅带子、爽滑嘅花枝片同爽甜嘅象拔蚌,而合桃就相当香脆,唔会变腍咗!百花炸酿蟹钳表面嘅炸脆丝炸得好卜卜脆,蟹钳嘅肉质非常爽甜弹牙,味道相当鲜味,食得出系新鲜手打,唔系雪藏㗎!生财好市大利嘅蚝豉好肥美软滑,猪脷好爽滑,豆苗亦好幼嫩!蟹肉海皇大生翅嘅蟹肉好鲜味,而海皇系虾肉,肉质好爽甜弹牙,翅嘅份量非常足料!南非鲍鱼扣花菇嘅鲍鱼超大只,质感相当鲜味弹牙,而花菇亦都系超大件厚身,实感相当软滑!清蒸沙巴龙趸系新鲜即㓥,肉质极之鲜甜嫩滑!海港驰名烧鸡烧得相当香脆,肉质好鲜味软滑,而且好肥美大只!岁岁丰收糯米饭嘅质感非常烟烟韧韧,馅料相当足料丰富,腊味嘅味道好芳香!鸿运年年红枣糕极之烟烟韧韧,味道超级香甜!
百花炸酿蟹钳表面嘅炸脆丝炸得好卜卜脆,
蟹钳嘅肉质非常爽甜弹牙,
味道相当鲜味,食得出系新鲜手打,唔系雪藏㗎!
生财好市大利嘅蚝豉好肥美软滑,猪脷好爽滑,豆苗亦好幼嫩!
南非鲍鱼扣花菇嘅鲍鱼超大只,
质感相当鲜味弹牙,而花菇亦都系超大件厚身,实感相当软滑!
清蒸沙巴龙趸系新鲜即㓥,肉质极之鲜甜嫩滑!
海港驰名烧鸡烧得相当香脆,肉质好鲜味软滑,而且好肥美大只!
鸿运年年红枣糕极之烟烟韧韧,味道超级香甜!
齐贺新岁脆金猪
格兰琥珀海中宝