2007-05-14 14 浏览
老婆生日去完海洋公园,去左中环大吉食放题,见到d评语咁好一于试下第一round梗系鱼生寿司,D油金.三文.不错,甜虾.吞拿.北寄贝尚算ok,但醋青鱼.八爪鱼就麻麻地.加洲卷可以,碎吞拿鱼卷吞拿鱼太小又无落大葱,净系食到紫才包饭,软壳蟹卷蟹几脆但个卷大到成条太卷咁,甜虾同熟虾寿司又系旧反好大,想食饱人,不过系意料之中.食多两个沙律蟹子沙律--冇蟹肉同唔够沙律酱大吉沙律---只系得沙律汁加生才片同小小蟹子,大儿戏第二round炸炒烧煮,一样叫左好多品种虾番薯南瓜天妇罗----0K牛柳粒-----好生,冇香味,蒜片唔惦吉列蚝---OK吉列多春鱼---过火吉列蟹肉忌廉饼---几滑但冇见到蟹肉同蟹味波才炒明太子----略咸韮才炒蚬----蚬有D沙海鲜朝鲜锅---几多料,略嫌朝鲜酱唔够,味道淡左D最后蟹粥-----蟹肉好水,粥底不错真系食左好多,六折后每位158就尚可以,如果正价就唔好予我,仲有只包饮汽水唔包啤酒(生啤都好吖)埋单连加一每人174.服务都唔错,座位比较窄,以下以六折价钱比分
又系旧反好大,想食饱人,不过系意料之中.食多两个沙律
蟹子沙律--冇蟹肉同唔够沙律酱
大吉沙律---只系得沙律汁加生才片同小小蟹子,大儿戏
第二round炸炒烧煮,一样叫左好多品种
虾番薯南瓜天妇罗----0K
牛柳粒-----好生,冇香味,蒜片唔惦
波才炒明太子----略咸
韮才炒蚬----蚬有D沙
海鲜朝鲜锅---几多料,略嫌朝鲜酱唔够,味道淡左D
最后蟹粥-----蟹肉好水,粥底不错