2004-10-20 21 浏览
自从美心加左价之后,都未食过滋心意,因为觉得$7.6好贵,但系见到新款又想试,终于抵受唔住诱惑,试晒六款…黑森林:个外型几特别,系一个半圆,不过件蛋糕本身就普通d,只系朱古力蛋糕,旁边有少少杏仁片同朱古力忌廉,面头就有士多啤梨同埋黑加仑子啫喱,最好味系个d啫喱,一般黑森林系蛋糕夹住啫喱,但系呢个特别d,系分开既!味道算唔错!芒果布甸:一大旧有果肉既芒果布甸,下面一片无味既蛋白蛋糕,等如食布甸一样,唔系好算蛋糕㖞!唔钟意!芒果杨莓:椭圆形,由底数上,系蛋糕,芒果mousse,蛋糕,杨莓mousse,果肉,mousse几滑,甜甜地,芒果同杨莓味道都几夹,都算好食!杨莓什果忌廉:长条形,由底数上,系蛋糕,有什果既忌廉,蛋糕,杨莓啫喱片,果肉及一片朱古力,有一层啫喱都几得意,不过层忌廉太厚,而且只系普通忌廉,无味道,拉低左整体质素。蓝啤梨芝士:芝士味道其实唔太芝士,但系质感好滑,食到蓝啤酸酸地既味道,唔错,个样又靓,上面又有条朱古力,我觉得呢个好味!意大利芝士:同以前味道一样,只系变左样,以前拱形,而家长形再加多片朱古力,都几好食架!