2018-07-16
兰桂坊真系好耐无黎过, 难得约咗两个系中环返工嘅好姊妹, 当然去浦吓啦😎行到兰桂坊最上面, 见到有间食炸鸡! 正! 今日好想食炸鸡😍黄金咸蛋炸鸡? 黄金咸蛋虾, 黄金咸蛋苦瓜都食过, 就系未食过黄金咸蛋炸鸡!2人套餐好抵, 于是就叫呢个餐啦😋2人餐: > 双并炸鸡 (黄金咸蛋炸鸡+雪花芝士炸鸡)> 紫菜薯条> 鱼串汤> 橙汁 + 蜜桃汁再另外加咗个单点> BBQ香辣焗鸡黄金咸蛋炸鸡 淡淡咸蛋香味, 每一啖都有咸蛋黄碎再混埋鸡油香味, 原来咸蛋黄配炸鸡可以咁好味😍雪花芝士炸鸡雪花就代表炸鸡上面有好多芝士粉, 好似雪花咁😂当你食炸鸡时, 慢慢将芝士粉溶埋炸鸡一齐, 有多重芝士味😋BBQ香辣焗鸡香辣味好香, 同埋个酱汁有少少辣, 正正因为系焗鸡, 热力慢慢令酱汁个辣味渗出黎😆但对我黎讲唔算好辣, 下次可以试下3只辣椒辛辣😎 哈哈~其实个餐仲有紫菜薯条同鱼串汤, 两样味道都好平均👍但我嘅专注力已经全部系晒出色嘅炸鸡度喇😋😋😋 仲要系, 炸粉好薄 ❤
2人套餐好抵, 于是就叫呢个餐啦😋
2人餐:
> 双并炸鸡 (黄金咸蛋炸鸡+雪花芝士炸鸡)
> 紫菜薯条
> 鱼串汤
> 橙汁 + 蜜桃汁
再另外加咗个单点
> BBQ香辣焗鸡
黄金咸蛋炸鸡
雪花芝士炸鸡
BBQ香辣焗鸡
但对我黎讲唔算好辣, 下次可以试下3只辣椒辛辣😎 哈哈~
仲要系, 炸粉好薄 ❤