2023-04-12
兰桂坊街道附近偏向酒吧多,过往觉得酒吧餐厅偏向售卖酒精为主,食物质素参差.但今次喺兰桂坊试咗嘅印度餐厅却洗去之前谬误~酒精选择多可以直接享受一顿印度餐,唔使转场嘅情况下非常方便😚🍸音乐类型唔会太嘈杂,靠背嘅高身吧枱坐得舒适,灯光柔和唔会太阴.而另外一题,厕所亦非常干净✨👍🏻因为大部份酒吧餐厅都唔系😏大家应该想像到作为饮酒倾偈嘅地方,又钟意食印度嘢嘅人~依间确系不二之选~而且星期日有平价午餐都不过$90,中环区嚟讲确系难得~但我地贪心为食鬼们都系想单点试多几款菜式🤪然而全部都香口惹味,酒精亦完全满足到大家要求🍸浓度极高~🔸Chicken Tikka Angara 🐔🌶️($138)用红辣椒片腌制的炭烤鸡肉,并用正宗印度香料调味.鸡肉外皮浓厚炭香及香料味,而鸡肉一点都不鞋口,内里非常嫩,极度惹味!必叫✨🔸Paneer Makhani ($128) 用肉汁烹制的自制奶酪🧀️配上奶油番茄🍅芝士球质地较硬身,咖喱没有辣度反而有偏醇厚奶香微酸蕃茄味,毫不油腻🔸Goan Fish Curry ($138)来自是印度面积最小的一个邦Gao嘅美食,用奶油椰子酱和印度香料烹制的鲽鱼片.香料味特别亦香浓加上尾随
作为饮酒倾偈嘅地方,又钟意食印度嘢嘅人~
依间确系不二之选~
🔸Paneer Makhani ($128)
🔸Goan Fish Curry ($138)
来自是印度面积最小的一个邦Gao嘅美食,用奶油椰子酱和印度香料烹制的鲽鱼片.香料味特别亦香浓加上尾随椰香,鱼肉微炸肉质嫩滑,如果唔想食太多肉🐠建议试试依款✨👍🏻~
🔸 Garlic Naan($38)
食咖哩必叫烤饼!即叫即制~新鲜热辣!香喷喷蒜蓉味外皮脆身🤤有一定厚度内里软熟
🔸Pina colada($128)
传统Pina colada 椰香味浓而且唔会偏甜,有后劲嘅酒味~
🔸Black Hole($138)
份量大大杯,一饮已感受强烈酒精~毫不吝啬😆👍🏻如果唔饮得就要小心勒~个人爱酒非常满意!