2019-01-11
好小可出城,朋友约左去饮野,想饮野前揾个地方食下野,静静地迎接今晚嘈嘈地时光。 去到呢间spark bar and restaurant , 一入到去见到有live band 位,好想听下live. 入到黎感觉好似慢左落黎咁,好舒服好静。饮品用唔同歌名作既好有特色。叫左杯 c all star 同大懒堂,配合今晚心情,饮落都系清新既,赶走下工作既忙碌感。 叫左个红菜头沙律伴菠菜叶,有希腊乳酪既配搭好新鲜,好爱乳酪既我都食清晒。另外叫左个chitarra,系餐厅自家制既手工面,加埋蟹肉同龙虾汁,面质好有咬劲、弹牙,拌匀后再食,每条面都好入味,真系好特别。 最后,主角肉眼来了,第一次成条牛骨骨髓食,好油但好juicy,我细细个成日啜猪骨,第一次食牛骨好正呀。 牛五成熟已好够,外脆内嫰。 仲有两大旧牛油系度增加香味。不得不提职员服务态度,每完一道菜会帮你换一次碟,怕影响左不同菜式的味道,对菜式的认真,同埋不慌不忙的态度,让我都好享受呢一餐晚落黎既一餐。倾到坐到唔舍得走。
入到黎感觉好似慢左落黎咁,好舒服好静。
饮品用唔同歌名作既好有特色。 叫左杯 c all star 同大懒堂,配合今晚心情,饮落都系清新既,赶走下工作既忙碌感。
叫左个红菜头沙律伴菠菜叶,有希腊乳酪既配搭好新鲜,好爱乳酪既我都食清晒。 另外叫左个chitarra,系餐厅自家制既手工面,加埋蟹肉同龙虾汁,面质好有咬劲、弹牙,拌匀后再食,每条面都好入味,真系好特别。 最后,主角肉眼来了,第一次成条牛骨骨髓食,好油但好juicy,我细细个成日啜猪骨,第一次食牛骨好正呀。 牛五成熟已好够,外脆内嫰。 仲有两大旧牛油系度增加香味。不得不提职员服务态度,每完一道菜会帮你换一次碟,怕影响左不同菜式的味道,对菜式的认真,同埋不慌不忙的态度,让我都好享受呢一餐晚落黎既一餐。倾到坐到唔舍得走。