店铺:轻时光 (中环)地址:中环威灵顿街166号地下后座香港人急速嘅节奏,好难俾我哋有机会停落嚟。难得考完试,去咗中环呢间黄店轻时光(Take Your Time)漫无目的咁坐喺度享受茶饮🥤,同时听住音乐都几写意🎼,毕竟香港呢一年半变咗咁多,珍惜每一刻、每天祈求平安已经是最美的祝福轻时光有唔少打卡位📸,仲有一幅写有Take Your Time嘅彩色墙,店铺入面都有唔少圣诞布置🎄,嚟呢度饮杯嘢顺便影吓相都几正😆芒果红火龙优格果昔(中杯) $40店员话想影相靓嘅话就要叫吓yogurt smoothie,我拣咗呢个红火龙果同芒果嘅配搭🥭,火龙果嘅红同芒果嘅黄,加上乳酪嘅白色,三种颜色形成分层,影相真系好得😍。饮落唔会好甜,果香突出而唔腻,的确唔错苹果优格盖茶 $38呢杯苹果茶喺季节限定,可以拣桂花乌龙或者茉莉绿茶茶底🌱,面头铺上一层yogurt嘅topping,两种texture加埋一齐,茶嘅甘香配埋苹果同yogurt嘅甜香,饮起上嚟都几夹,仲要好大杯😂,真心抵饮😎坐咗一阵,有好多人慕名而来买嘢饮同打卡,位唔多,所以就拿拿林走人让比人坐lu 😛
店铺:轻时光 (中环)
地址:中环威灵顿街166号地下后座

店铺入面都有唔少圣诞布置🎄,嚟呢度饮杯嘢顺便影吓相都几正😆

芒果红火龙优格果昔(中杯) $40
饮落唔会好甜,果香突出而唔腻,的确唔错

苹果优格盖茶 $38
呢杯苹果茶喺季节限定,可以拣桂花乌龙或者茉莉绿茶茶底🌱,

2020-12-20
  • 芒果红火龙果优格果昔