2019-01-06
我真系好钟意食日式烧肉 ,前几年香港就开到成行成市,但系近呢几年好似已经开始热潮已过,好多都已经执咗。连我以前最钟意食嘅伊吕波都已经执咗。298 系其中一间我最钟意食嘅烧肉佢所有肉都好好味,下午仲有午餐,好抵食 我哋叫咗和牛三宝,套餐有三款牛,可以一次过食晒 午餐仲包饮品,可以拣汽水之类嘅饮品 。餐有饭、沙律、两款前菜、汤及配菜。我最钟意饮呢度嘅汤,因为好浓嘅牛骨香味前菜有蒜蓉牛舌同埋麻辣豆腐,仲有一啲青菜、芽菜、辣秋葵等。牛三宝套餐的牛肉全部都好肥美咬落去肥瘦分明,超香牛肉味,超好味牛小排都好好味牛小排偏肥美,而且有少少入口即溶嘅感觉,牛味都系好香浓No beef No life! 对于钟意食牛肉嘅我,真系好同意套餐加$50可以加配牛舌,一份牛舌都有成十块,份量都算多,而且好好味,正呀烧呀烧,食到停唔到口呢一间真系其中一间我最钟意食嘅烧肉价钱唔贵,质素高,坐得舒服,又够饱,超赞!
烧呀烧,食到停唔到口