2021-06-20 387 浏览
呢一间餐厅嘅上一间店都系中式广东茶楼,但上一间店真系比较麻麻,只是梨木树中唯一一个选择。一直见很多街坊给予负评,所以都劝屋企人唔好去呢一间饮茶,直到上次母亲节未决定边一间餐厅,所以先近水楼台选择这家,我反而觉得呢一间餐厅几好,嘢食嘅质素唔算太差㖞。今次系第二次帮衬,都觉得唔错。- 可能一家大细去人数比较多,每一次都有麻雀房嘅大啲嘅枱,就唔使在餐厅中间同人迫。- 有几样点心我都觉得好好食,首先虾饺不是普通嘅水晶皮,是有彩色嘅纹。 个发财麻雀椰汁糕嘅表面其实是一张纸🤣其实个造型都几搞笑,而椰汁糕都好有椰汁味,系会想令人再encore嘅。芥末安虾咸水角系啤梨嘅外形,外脆内软,个馅仲有芥末味,其实真系好特别又好食😋 而且好少饮茶有虾多士,呢间就真系有,可惜今日食不是太香脆,上一次食是脆卜卜的。和牛酥虽然外型唔系咁特别,全家人都觉得好好食,连我妈妈唔食牛嘅都食一啖。 个白天鹅酥系芋头做馅, 其实个外型真系好吸引,打卡一流, 钟意食嘅芋头嘅人会觉得好食。 - 所以总括嚟讲,我自己觉得真心唔差,而且屋村嘅酒楼嘅点心都唔系太Hea(以前𠮶间龙腾阁真系太Hea,连服务都冇),点心嘅外型系有造型嘅,已经系
所以总括嚟讲,我自己觉得真心唔差,而且屋村嘅酒楼嘅点心都唔系太Hea(以前𠮶间龙腾阁真系太Hea,连服务都冇),点心嘅外型系有造型嘅,已经系一大加分嘅地方,加上食物都唔系好难食,反而仲有惊喜添👍🏻

凤爪排骨煲仔饭
虾饺
和牛酥、白天鹅酥
麻雀椰汁糕、咸水角
2021-06-20
$150 (早餐)
凤爪排骨煲仔饭
虾多士