2016-06-01
铜锣湾 同几年前相比 变化大左好多多左个大型商场 主要街道既餐厅店舖都换完又换好多老字号都因为巿场需求而被迫走上倒闭食开又或者食过既都有机会忽然消失大家又记唔记得呢个大灯箱呢??文辉 系我学生时代成日经过既粉面舖回忆就唔算特别多 但系我眼中佢系呢到既地标之一大大个灯箱 性价比高既食物质素 作为一个学生哥 节衣缩食系基本要求呢区可以食到呢个价既真系越黎越少价就一定有加无减 但眼见现在都仲可以维持到可以接受水平算唔错即时而家出左黎社会做野 但其实可以洗既钱反而仲少 因为仲有更多洗钱既途径同用既地方黎到呢到一定系点我最可常食既 紫菜墨丸河我仲记得好多年前仲系32蚊 到而家经过多少年都只系40蚊喂! 铜纙湾㖞 食碗普通鱼蛋粉都讲紧咁上下价钱但可以食到弹牙 咬落仲有粒粒墨焏既 真系边到揾先??简简单单 紫菜 干净通透 每一条都分得清清楚楚 份量都唔少呀 爽口新鲜之余 又唔会有海草鯹味墨丸系呢到招牌 弹牙不在话下 每咬一啖都有墨鱼肉 非常足料而且墨鱼味重 粒丸个SIZE你见啦 真系迫爆只匙羮架!!河粉佢用左比较幼身既 滑又簿 入口好有绵绵既感觉加少少浙醋调一调味已经好好食 多得有呢类舖头 香港打工
多左个大型商场 主要街道既餐厅店舖都换完又换
好多老字号都因为巿场需求而被迫走上倒闭
食开又或者食过既都有机会忽然消失
大家又记唔记得呢个大灯箱呢?? 文辉 系我学生时代成日经过既粉面舖
回忆就唔算特别多 但系我眼中佢系呢到既地标之一
大大个灯箱 性价比高既食物质素
作为一个学生哥 节衣缩食系基本要求
呢区可以食到呢个价既真系越黎越少 价就一定有加无减 但眼见现在都仲可以维持到可以接受水平算唔错
即时而家出左黎社会做野 但其实可以洗既钱反而仲少
因为仲有更多洗钱既途径同用既地方
我仲记得好多年前仲系32蚊 到而家经过多少年都只系40蚊
喂! 铜纙湾㖞 食碗普通鱼蛋粉都讲紧咁上下价钱
但可以食到弹牙 咬落仲有粒粒墨焏既 真系边到揾先?? 简简单单 紫菜 干净通透 每一条都分得清清楚楚
份量都唔少呀 爽口新鲜之余 又唔会有海草鯹味
墨丸系呢到招牌 弹牙不在话下 每咬一啖都有墨鱼肉 非常足料
而且墨鱼味重 粒丸个SIZE你见啦 真系迫爆只匙羮架!!
河粉佢用左比较幼身既 滑又簿 入口好有绵绵既感觉
加少少浙醋调一调味已经好好食
多得有呢类舖头 香港打工仔先可以同通胀对抗咋!