2022-11-22 34 浏览
今日我哋突然间好想食中菜,就喺湾仔附近揾咗间都好多人推介嘅中餐食。入到去间茶楼。佢哋嘅装修同埋环境都非常之优美,感觉上的非常之典雅,而且坐位仲非常之阔落同埋舒服。我哋今次叫咗一个二人餐,佢嘅餐分别可以拣两个小食同埋一个饭,我哋就拣咗果干咕噜肉和黄金豆腐层层叠,同埋茳煳炒饭。佢嘅𩠌份量都几多,两个人食到超级饱,而且都好有镬气!自己最钟意就系食佢嘅咕噜肉,甜甜酸酸非常之开胃👻🫶🏻佢嘅黄金豆腐系炸豆腐,佢哋嘅豆腐非常之出色外脆内软而且非常热辣辣啱晒冬天食❤️‍🔥最后我哋仲加咗一个汤同埋甜品,鲜人参薏米炖汤, 炖汤好足料!而佢哋嘅洛神花糕,唔会太甜 食饱饭后甜品啱啱好!