2018-06-03 89 浏览
三十几度但无阻我打边炉的意念,朋友推介就try try. 位置好方便,油麻地A2出口行4分钟就到,座大厦都有几多食市,呑pop就系22/F,坐中间枱,睇唔到外面的景观。鸡煲不多选择,得几款。辣的就有几个level,朋友无个尝辣 。返工咁辛苦,最后选了养生点的中药鸡煲…“花雕药膳鸡煲”大鸡。中药味都几重,见到有唔同药材系汤入面,没有酒味,味道小小甘。加汤后就淡左,打一阵已无左半煲汤无可能唔加。叫左要等10mins左右上枱,鸡已熟可以即食。另外叫了响铃,红薯粉,菜,手打丸等。响铃新鲜炸起,超级肥但好味道手打丸8粒有四款, 都好新鲜。无水提供,一定要叫野饮,我叫了支装椰水$20,绿茶$16。坐位好密,几迫。Happy hour 好多人饮啤酒,都几嘈 。食左tea所以晚上食得唔算多野,每人大约$160,优点无限时。

叫左要等10mins左右上枱,鸡已熟可以即食。

花雕药膳鸡煲

另外叫了响铃,红薯粉,菜,手打丸等。
响铃新鲜炸起,超级肥但好味道

手打丸8粒有四款, 都好新鲜。

手打丸

无水提供,一定要叫野饮,我叫了支装椰水$20,绿茶$16。

自家炸响铃

手打丸