2011-08-28
今日去La Parole食生日饭,极之不满,以后唔会再去。我哋总共18位,其中5位生日,大约1个月前订位。安排订位那位哥哥仔话会email menu俾我哋,收到后打去询问menu内容,点知佢话menu唔啱,问个menu喺唔喺佢哋嘅,大佬呀,email address冇得呃呱,最后咪又系要认send错,话再send过,点知两曰后都冇影,再打去追,个哥哥仔好似如梦初醒,跟住就话email唔得住,fax得唔得?唔知点解可以fax就唔可以email!最后咪又系email咗嚟!另外又同我哋讲你哋咁多人会唔会考虑包半场,话大约$8xxx,我话考虑吓。两曰后打番去confirm,𠮶哥哥仔又系玩失忆,跟住总话要$13xxx,好明显价钱随口噏!好,到几日前confirm食乜,minimum charge每人要$380 (3道菜),因为有两位8岁以下小朋友,所以问系唔系average每人$380就得,结果当然唔得,都算,咁问有冇意粉menu,又话冇,咁咪话佢知想食乜嘢材料嘅意粉啰,咁冇弹性嘅餐厅都几难揾!不过仲未完!我哋有7位食牛扒,哥哥仔话有side dish:risotto, salad, 同另一样嘢
今日去La Parole食生日饭,极之不满,以后唔会再去。
我哋有7位食牛扒,哥哥仔话有side dish:risotto, salad, 同另一样嘢(忘记了),咁我咪话要check吓呢7位要乜再覆佢,点知佢话expect呢7位食同一样嘢,咁我哋梗系嘈佢啦,最后咪又俾我哋选唔同嘢,点解一开始要俾啲咁嘅选择客人!
哈!今日去到仲搅笑,我哋𠮶7位食牛扒嘅朋友同侍应讲生熟要求,佢哋居然话呢7位要朋友要选择同一个生熟度,唔可以分别选择!我都未听过有咁嘅餐厅!
由于已经预先选好食物,所以将名字同座位写咗俾佢哋上菜用,点知上菜时梗系有错喇,本来我哋都冇乜所谓,我哋只系话俾佢地知边位错咗啲乜,唔系投诉,点知佢哋仲话系我哋坐乱咗,唔系佢哋错,咁我哋问佢边位坐乱咗又答唔出!我哋跟住真系火都嚟埋去投诉,跟住咪又嚟say sorry,不过有鬼用咩!
𠮶5位生日朋友嘅甜品应该有happy birthday to xxx嘅朱古力字,不过又miss咗一位,但系我哋都麻木哂!
从来人数多可以有优惠,未听过人数多要牺牲选择!
食物方面,头盘同主菜都不过不失,冇乜特别,份量偏少。唯独牛扒唔够冧;甜品方面,水准参差,同是朱古力梳乎里加心太软加芒果mousse,有几份几好,有几份就系朱古力蛋糕加冇流心嘅心太软加芒果mousse!梳乎里完全唔松软,心太软overcooked!
估唔到我系第一个喊嘅食评!