2024-11-16
住附近, 妈妈钟意食韩国石头饭,今天专登带佢去Mikiki食午餐。12点左右去到,要排队等了半个钟才有位。入坐后,原来系要scan QR 手机点餐,仲要手机俾埋$ ,才能落单,唔系好习惯,老人家更加冇可能自己去食。落完order, 谂住斟杯热水俾妈妈,老人家唔饮冷饮,我地坐最入位置,见后面有个厨房出餐位附近的柜台有放了已经斟好了的,就自己走去攞。有个似系女主管见到就有D唔好语气,同我讲佢地这边系茶木,不同店,唔应该在她这边攞。OKAY ! 我点知道你两店后面互通,原来一杯水都唔可以攞黎饮,原来你D水系唔同D。之后行返埋位,拌饭店这边的似系男主管叫我自己去店前面的柜台自助取水,有D责怪我去左隔离。OKAY ! 我点知道你两店后面互通。order 左石头饭和拌饭,拌饭还可,石头饭太烂唔好食,而且肉类只是肉酱,唔正宗。冇下次 !
冇下次 !