2018-12-26
一坐低就有茶饮,系菊花八宝茶,几特别,感觉系好养生健康。是日炖汤($42),每日都有唔同,呢个系有虫草花同猪𦟌,见到细细个炖盅塞满汤料,绝对真材实料,饮落好似妈咪煲既靓汤,绝对唔系出面求其既例汤。土鱿莲藕煎肉饼($88),蒸肉饼就食得多,煎既版本比较少食,欣赏佢整到每件细细件,而且煎得金黄,食落好香口,入面仲有d肉汁,仲有莲藕粒增加口感,𩠌饭一流。笼仔蒸龙趸腩($148),虽然我平时唔太钟意食鱼,因为怕腥,但呢个我都食左几旧,值得一赞。鱼肉新鲜肉质爽滑结实,仲有粉丝同豆卜索晒d精华,但蒜味可以再香d。黄金虾($178),每只虾都沾上厚厚既咸蛋黄,超级邪恶!咸蛋黄既咸香令到成道菜非常惹味可口,虾肉爽口弹牙,令我忍唔住一只接一只放入口。蟹肉扒西兰花($88),最后拣左个清清地既蔬菜,蟹肉茨汁清甜配上我最喜欢吃既西兰花,清新一下味蕾。
一坐低就有茶饮,系菊花八宝茶,几特别,感觉系好养生健康。