2018-10-28 163 浏览
酸嘅芒果汁,冇味嘅豆腐花2018/10/20星期六晚gathering后为咗聚耐啲,我同两个朋友谂住食糖水,因为系朗豪坊食完饭,唔想周围走,就直接系旁边嘅满记食糖水。糖水选择非常少,传统糖水居多,谂唔到食咩之下点咗芒果豆腐花($35)我已经觉得唔值依个价,豆腐花冇味,芒果酸,芒果汁更酸,好似真系好难委自己咁食哂成碗。豆腐花冇豆香味,入口又唔滑溜,如果唔系为应朋友随便选间我会去买抹茶雪糕食。沙田嘅满记唔特别好食,估唔到旺角嘅都咁强差人意,如果唔系地理优势,我相信冇人会行入黎,点会好似依家唔多好食仲要等位咁可笑。朋友点了炖奶及热富贵蛋白,估唔到份量咁少,我地正餐后大家都有啲食唔落,最后朋友们都冇食哂可能系碗嘢本身冇吸引力令你食哂佢。热富贵蛋白好像系腐竹糖水内加了蛋白,朋友冇特别评价,但冇人讲过好食两个字,大家食得咁饱,而且依间嘢冇咩特别好食,有点兴致尽失,我会尽力避开再去满记食糖水嘅机会。
酸嘅芒果汁,冇味嘅豆腐花
2018/10/20

糖水选择非常少
,传统糖水居多,谂唔到食咩之下点咗芒果豆腐花($35)

芒果豆腐花

我已经觉得唔值依个价
,豆腐花冇味
,芒果酸,芒果汁更酸
,好似真系好难委自己咁食哂成碗。豆腐花冇豆香味
,入口又唔滑溜,如果唔系为应朋友随便选间我会去买抹茶雪糕食

沙田嘅满记唔特别好食,估唔到旺角嘅都咁强差人意

芒果炖奶

令你食哂佢。
热富贵蛋白

,大家食得咁饱,而且依间嘢冇咩特别好食,有点兴致尽失
,我会尽力避开再去满记食糖水嘅机会。