2020-09-04
想喺香港食盐水鸡都唔系好难啫,依间店喺香港有六间分店!除咗外卖仲设有堂食座位🐔.👓盐水鸡一人餐 $45鸡胸腿各一半或三只鸡翼+ 任配三个𩠌。今次分别拣咗芭乐、鸡肾、甜不辣,+$5拉面。 芭乐几甜好食👍🏻鸡肾少硬吾够爽口;甜不辣几弹牙似鱼糕质地但又唔会太胶。拉面质地比较似冷捞面,拉面份量对女仔/细食人士黎讲刚好,因为一人餐份量其实唔算真系好多,或许可以+$10大拉面。鸡肉质地其实普通唔算特别出色,有滑有鞋,不过由于系手撕条状关系都唔系太大问题唔会有明显韧嘅感觉。选择咗原味调味,系黑白胡椒都几惹味。想要少少辣味所以选择了最低辣度的微辣,但系觉得辣咗啲有少少喷火的感觉(其实系我废),似谭仔十小。如果完全唔食得辣嘅人一定要叫走辣;净系食得好少辣嘅人亦都建议叫走辣😂🐷间中经过买盒当午餐食都还好,但始终都系唔够地道台湾风味。
👓盐水鸡一人餐 $45
🐷间中经过买盒当午餐食都还好,但始终都系唔够地道台湾风味。