2021-09-11 255 浏览
朋友想支持黄店,所以去试吓。衰在我冇预算天气咁热,餐厅离开上环站咁远。要怪就怪自己冇规划好路线。应该系中环站去扶手电梯往上行。行楼梯唔系唔得,但夏天咁行就要量力而为。行完成身大汗就唔系咁舒服。好难再享受餐厅嘅环境同食物啦。话说行到上去,餐厅难揾门口有啲隐蔽。用咗差不多30分钟至揾到。天气三十几度。成身大汗。入到餐厅想去个厕所洗手洗面。但服务员话坏咗。要去PMQ至有厕所。顿时晴天霹雳⋯心里大叫。咁唯有问佢可唔可以比杯水。佢话冇。只有冲咖啡专用嘅水。入面有磁盘洗嘢,店里嘅狗有水饮,但冇水可以整湿张纸巾。客人要液体就要叫杯咖啡。大佬呀,我真系只系想要少少水湿湿张纸巾抹下手姐。佢好坚持一定要叫嘢饮。咁间餐厅系佢嘅,有咩规矩梗系餐厅定啦,接受唔到嘅客人咪唔好去啰。唔想同佢争拗唯有叫杯柠檬水,额外叫佢比一杯冰啰。心里一百个不情愿。但因为同朋友来咁就无谓扫朋友兴。一行4人。我到前,其余3人已经叫了套餐。而我都表明会再叫嘢食。唔会白攞佢杯水。有必要咁孤寒吗?不过都系𠮶句啦,比唔比水客人饮系佢嘅自由。我只可以讲我同呢间餐厅唔夹。就算俾钱我都唔会再去。至于食物,质素麻麻味道麻麻。份量比较细。唔好谂住会食得

至于食物,质素麻麻味道麻麻。份量比较细。唔好谂住会食得饱。冇咩特别。不过食物应该唔系呢间餐厅嘅卖点。佢应该主打系有个地方隐蔽啲可以同朋友坐低倾吓计。同埋夜晚可以食水烟。

间餐厅亦都系dog friendly. 入面有只狗周围走,会入厨房会去啲食客张枱度同啲客人打招呼。只狗非常有善,见到可以有嘢食就会”琴”上张枱度。

几黄几好食都冇用。只想要少少水湿湿纸巾抹下手都唔比。我知生意难做,唔想比免费水啲客饮。但如果客人已经落咗order会有一定嘅消费,系咪可以考虑吓俾杯水或比张湿纸巾一个已经话俾你听就快热死嘅人呢?
2021-09-11