2024-03-02
見佢月尾就結業,諗住最後一次黎支持下。早一個星期我已經book左枱,個日亦準時到達。去到現場見到大排長龍,派龍頭位置嘅人係冇book枱,咁我就入餐廳問吓職員,當時只得一位店員喺廚房忙緊,成枱都係未洗嘅碗碟,佢同我講要等咖啡師返嚟先可以安排入座。咁我話冇問題啦,麻煩佢喺咖啡師返嚟嘅時候同佢講聲我喺出邊等緊。到個長毛咖啡師返嚟。我就同佢講我book咗枱,佢話:「你喺出邊等。」我問佢係咪都要排隊?佢話:「都係喺出邊等。」啲態度差到呢。咁我唯有出去排,等咗一個鐘左右,佢一路都有安排人入去餐廳,但嗰啲人都係冇book枱嘅,即係佢唔存在所謂book枱唔book枱嘅分別,亦冇做分流,全部人都係要排同一條隊。期間有其他人都係book咗枱,但係都係俾佢掃返出嚟要排隊,我冇話book左枱一定唔駛排,但要排同一條隊係咩玩法?咁好心你唔好接Booking啦,或者我可以考慮早啲嚟唔使等咁耐,而唔係以為book左枱就坐定粒六。其實你咁既態度,摺都只會係遲早既事,咁駛瀨咩政唔政治,見都有幾多人話你地態度好差,我都慶幸冇幫襯過你哋網上生意,以前冇,將來亦唔會。
早一個星期我已經book左枱,個日亦準時到達。
到個長毛咖啡師返嚟。我就同佢講我book咗枱,