2020-07-20
抗疫都要开饭。平时见九份饱甘多人排队,今日难得早出去食晏(11点零)见佢唔洗排队,就去食佢啦。度完体温,店员安排左墙角既位比我地,枱面有支洗手液,好贴心。点餐就自己系点心纸度画。香酥排骨米粉($42):热辣辣炸起上枱,炸粉唔会好厚肉,不过沾满孜然粉,钟意孜然粉味嘅朋友会好钟意。米粉系幼身爽口个只,有半只蛋加两条生菜,汤底略淡。香酥鸡扒肉燥面($45):一样既汤加半只蛋同两条菜,比起米粉多左肉燥。鸡扒就冇孜然粉,但一样香口。玉米起司蛋饼($30):好味,薄薄既饼皮包住芝士同粟米,虽然拉唔到丝,不过芝士味都浓。正!😋蜂蜜柠檬(跟餐加$10):嗌左走冰,饮落有少少蜂蜜味,仲有淡淡柠檬既涩味,消暑一流。珍珠奶茶($23):正常啦
珍珠奶茶($23):正常啦