2022-05-19
朋友介绍超人气鮨文,由于超多人book,在大约两个礼拜前已经book lunch Omakas,好期待去试食👀去到店𠮶阵时大约1点25分,我哋book咗1点30分,由于上一台客人还未离开,我哋唯有在门外等咗一阵🙄入到店内,其实系好细得两张枱,睇咗个menu有几种唔同嘅价钱,由$398-1388,分别叫咗4个$628及两个$408,主要分别系15件同10件寿司,套歺包括茶壶蒸,手卷,鱼汤及甜品。第一样上枱嘅茶壶蒸,热辣辣咸度刚刚好,蛋超级嫩滑,食落去比我去日本食茶壶蒸更加好味,抵赞👍厨师每整1件寿司都会解释依件寿司嘅入面食材及加入啲乜嘢配料,重教埋我哋点样食寿司先食到佢个鲜味,可惜多都唔记得咗🙄下次再去食时真系要带埋个录音机先🤭🤭🤭所以唯有介绍比较深刻及特别的寿司。👆海胆用一个紫菜包围住,厨师放咗极多嘅海胆,见到成个寿司好饱满,本人一般都好怕食海胆,国为怕一大阵惺味,点知呢个食落去一啲都唔惺,口腔充满鲜味,真系冇得顶👍👍👍鳕鱼寿司厨师加入袖子,少量海盐,食落有淡淡嘅柚子味,清新😋虾非常新鲜比出面其他嘅高档嘅酒店还要好食👍/@以上几款寿司包括赤贝,炭烧池鱼,中拖罗,时不知等等有啲名称听都未
鳕鱼寿司厨师加入袖子,少量海盐,食落有淡淡嘅柚子味,清新😋
虾非常新鲜比出面其他嘅高档嘅酒店还要好食👍
@
以上几款寿司包括赤贝,炭烧池鱼,中拖罗,时不知等等有啲名称听都未听过,今次真系大开眼界及长知识🤭
👆依个真系不得不提系三文鱼子寿司,每一粒嘅鱼仔都好精莹,D三文鱼子在口中爆破个感觉好特别,又系一啲惺味都冇,就知道佢食材有几新鲜👍👍👍
最后送到嘅热汤,原来呢个汤师傅介绍系用好多唔同种类嘅鱼,淆成啲汤充满骨胶原,食落去系个口有少少黏黏地好有鱼香味,真系好好饮,perfect😋😋😋
最后个甜品系梅酒啫喱加朱古力泡芙,梅酒啫喱第一次食感觉都几特别,唔错唔错
,总括嚟讲第一次食厨师发板,真系没有令人失望。同埋个厨师系每一样食材都解释得好清楚,鱼肉系鱼嘅边个部位,怎样食法,才会增添味蕾,虽然食材唔觉得系最顶级,但本人已经觉得好满意,最后值得一赞serve我哋个厨师好好人令到我哋享受一餐愉快嘅午餐😍值得推荐。