2017-05-12 401 浏览
之前食过慢煮嘅餐厅,味道令我念念不忘,咁啱拜完山落观塘行下,见到呢间有慢煮食,即刻入去试下,虽然门口见到餐牌都唔平,想食嘅慢煮平均都要$130-$150,以假日tea time 黎计当豪少少啦,点知就中伏!d野真系唔值呢个价!服务又差!环境又唔卫生!首先,我地3个人入到去,佢安排我地坐最入面嘅4人枱,未坐低已经好多一只只野系度飞,呢d唔系蚊之,而个位隔离就系厕所,大家自己谂下系咩!坐底觉得唔对路,我地即刻要求调返去门口附近坐,咁先好d …其实我地一坐低已经点左假日餐牌里面嘅三个慢煮set, 分别系厚切猪排,牛仔肋同埋猪肋排,点知我地等左超话30分钟都未黎,厨房有个男人(似系老板)已经去左两次厕所,厨房得一个仔煮野,个男人一d都冇帮手,我地黎先落order先,但后面一枱订左位嘅之后黎,佢地都食到一半有多,都仲未开始煮我地d野!因为佢地系open kitchen ,所以佢地点做野望得好清楚,真系火都黎!等左咁耐完全冇人觉得唔好意思啰,你话你d野好食我都服你呀,但又唔系,比d垃圾人食!你地冇心煮唔好浪费d食物呀!d野食黎到都又唔热,整完放左系度2分钟都冇人上餐,个男人净系同d客吹点样整d野
煮我地d野!因为佢地系open kitchen ,所以佢地点做野望得好清楚,真系火都黎!等左咁耐完全冇人觉得唔好意思啰,你话你d野好食我都服你呀,但又唔系,比d垃圾人食!你地冇心煮唔好浪费d食物呀!d野食黎到都又唔热,整完放左系度2分钟都冇人上餐,个男人净系同d客吹点样整d野好食,见我地等左咁耐都唔郁,服务态度差到一个点!
好啦,讲返d野食,第一碟系”慢煮“牛仔肋,黎到系得5条粗薯条咁上下size 嘅肉,一d都唔juicy, 煮到干哂,微暖,配薯溶同沙律菜,餐牌样样都写到好特别,但黎到样样都冇得再普通,第一碟已经好伏!
第二碟系“慢煮”厚切猪扒,我只可以话呢块系慢煮全熟猪扒,系劲韧!用佢把刀切到手都软,把刀又系垃圾,真系x家乐嘅外卖胶刀都好切过佢,配菜系藩茄意粉同沙律菜。
第三碟系“慢煮”猪肋排,完全食唔到肉,把刀完全切唔到肉出黎食,我谂佢果只系妙龄乳猪,未长肉就比人㓥左,成块猪肋排骨已经占左7成,2成系肥膏,只有1成系肉,如果佢煮到好淋,可以骨肉分离,我都唔介意食埋d肥膏,但佢唔系啰!配菜都系薯溶同沙律菜。
一路食已经觉得好唔值,又唔好食,真系好差!仲谂住带妈妈食好野!点知食到一肚气!临埋单时我老公都忍唔住要同个女恃应讲好难食,个女恃应仲话佢地d野系慢煮完放雪柜,要先攞出黎加热!但呢间野d慢煮真系处理得好差,煮完d肉全部都好韧!
2017-04-02
  • 没有