唔知大家会唔会特别钟意食啲色彩缤纷嘅嘢食呢?我就好钟意!一见到卖相咁colourful,就会觉得心情好愉悦,好想食咗佢!˶‾᷄ꈊ‾᷅˵ 近排知道呢间甜品店系香港开设咗首间分店,又俾佢啲甜品相吸引到,第二日即刻走咗去买嚟试!结果有少少失望,可能关个人爱好嘅事,冇想像中咁好食~✎ Set A 材料有Custard、Lotus、Lotus Crumbs、Sprinkles、Caramel Sauce同Glitter。个人觉得口感太多变化:会试到Lotus 甜甜嘅味道,Lotus Crumbs粉粉嘅质感,另外有几块蜜桃同菠萝系底,水果甜味而多汁嘅感觉,亦会试到Custard浓稠而滑顺嘅口感。整体嚟讲口感过于多变得嚟配撘有啲怪。✎ Set F 材料有Ice Cream、Mochi、Sprinkles、Chocolate Sauce同Syringe。嚟到𠮶阵雪糕已经唔够冻,已经融紧流哂汁,唔知系特登定系点,个人比较钟意雪糕呈固体状。呢碗口感都有几种体验,不过味道配搭上嚟比较match。而Chocolate Sauce系「玩具针筒」入面,需要人手吱,呢个位几funny!˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑

✎ Set A

✎ Set F