2006-02-06 3 浏览
朋友话正, 所以一行十一人去食. 叫o左十个小菜, 一水蟹粥一荷叶饭. 水蟹粥- 冇蟹味, 不过粥底几绵荷叶饭- 海鲜唔多新鲜炸旦- 炸到过晒火, 皮有烧肉味, 有D杉口酸辣蚬- 蚬细得可怜, 夹亲都只系得个谷. 蚬肉细如蚁风沙蚬- 上枱时唔多见有烟, 应该系炒定, 又系唔多见蚬肉, 同埋D风沙(即炸过o既蒜蓉)有阵油益味. XO酱蚬肉油麦菜- 都几好, 哩个反而多蚬肉(但都好细只), 怀疑炒蚬o既蚬肉分拆一部份成哩个食送^_^玫瑰露醉鸽- 我冇食, 但D朋友话好食豆腐- 豆腐几滑黄金虾- 炒得干身, 但虾肉不够爽海棠骨- 肉炆得好"林", 汁甜甜酸酸, 有D似京都骨D酱汁. 都几好味芝士焗田鸡 - 唔食田鸡, 但fd话几好. 沙拉骨- 漏单都几人食, 但食完又唔觉有咩特别, 不过叫o左咁多o野都系消费八十蚊仲想点丫!
水蟹粥- 冇蟹味, 不过粥底几绵
荷叶饭- 海鲜唔多新鲜
炸旦- 炸到过晒火, 皮有烧肉味, 有D杉口
酸辣蚬- 蚬细得可怜, 夹亲都只系得个谷. 蚬肉细如蚁
玫瑰露醉鸽- 我冇食, 但D朋友话好食
豆腐- 豆腐几滑
黄金虾- 炒得干身, 但虾肉不够爽
芝士焗田鸡 - 唔食田鸡, 但fd话几好.
沙拉骨- 漏单