🍜🍜誓要食匀全港拉面系列🍜🍜见餐牌几多款式,今次就试吓期间限定嘅「花雕醉人参鸡白汤拉面」汤底 : 可选「港式淡丽」或者「日式浓厚」。我今次就选咗港式淡丽。因为见到之前有啲comment话比较咸。先饮一啖汤,鸡汤底鲜甜浓郁,系好味嘅。但系就点饮嚟饮去,都饮唔到花雕或者人参嘅味道㖞!要好努力好努力品尝,先至有0.01%嘅参味?直头怀疑系佢会唔会比错面𠮶种。酒味就完全冇啦。面条:偏硬,唔觉有麦味,但都有荞麦面𠮶种粗糙嘅小麦口感。鸡:首先系完全冇醉鸡味嘅。佢喺汤入面附上两片煮熟比较厚嘅鸡肉,好普通,唔软滑。另外佢喺碟到仲有额外一片粉红色嘅鸡肉。我都有少少疑惑究竟系就咁食,定系需要浸熟佢?心理上都系惊惊地,都系放入汤度浸一浸。呢片粉红色嘅鸡肉浸完汤之后都嫩滑,比原本汤𠮶两块白色鸡肉好。溏心蛋:都几入味。环境方面,因为坐喺吧枱附近,啲烟系咁喷过来,都几热。同埋张枱黐立立。总结嚟讲,个汤底其实几好味嘅,但系就冇花雕味又冇参味,名不符实。鸡肉就冇乜特别。环境: ★★☆☆☆ 食物: ★★★☆☆ 推介指数: ★★★☆☆
🍜🍜誓要食匀全港拉面系列🍜🍜

汤底 :

面条:

偏硬,唔觉有麦味,但都有荞麦面𠮶种粗糙嘅小麦口感。

鸡:

溏心蛋:都几入味。

环境: ★★☆☆☆

食物: ★★★☆☆