餐厅: 北京樓 (新城市廣場一期)
资讯:

餐厅: 北京樓 (新城市廣場一期)
资讯:

2021-07-29 1946 浏览
今日去沙田北京楼系朋友建议既,所以点菜都由佢负责。我地八个人,分开咗两张抬坐,如果叫套餐就只有4人套餐,咁我哋就叫咗两个4人餐前菜有三小碟,算系正常冷盘,不过不失。跟住上花胶螺头鸡汤,系几好味既,不过都几咸,饮完之后口渴咗成晚。再黎黄金虾,唔觉得香口但又未至于难食。之后有葱爆牛都系唔觉得好食,一pat野咁。仲有条又细又唔脆嘅松子鱼。食到呢度,主角片皮鸭都仲未到。记得我讲过我地分开咗两张枱坐⋯隔黎枱d朋友已经食咗一半片皮鸭,咁我哋果只又去咗边呢?咁就要追单啦。我估佢哋请唔够楼面,揾人过嚟已经难,揾到人问又话片皮鸭系要等耐d。佢真系hea我,我隔离枱d朋友都清咗八成鸭咁滞,我哋d仲未到!叫人冲茶,又冇攞返壶茶返黎。等咗好耐碟鸭终于到,不过个皮唔脆仲开始出油!终于明白今晚d𩠌有咩问题,就系煮完出嚟d𩠌冇人传菜啰,搅到碟碟𩠌煮完都放咗好耐先攞过嚟,咁d野一定唔好食啦。埋单果阵问个waitress有咩咭埋单有折,佢话唔知要问第二个!之后经理埋黎话hsbc埋单会送$300 coupon。哗咩咁多谢呀,但系你送比我都唔会再返黎帮衬啰,又冇service, d野又难食

2021-07-28