今晚同呀妈岀街食,近近地就再去和气食堂。呢间喺屋企楼下,真系好就脚。之前食过几次,觉得多选择,平时都会再去。今次七点半到多,都几多人等位,好彩我地等左5分钟就入得。间野好爆好多人,有地叫左黑松露蕃茄沙律,好香黑松露味。仲叫左个鸡翼薯条,原来个鸡翼系冻冻地既食法,本人钟意热食多啲,所以呢个唔系我至爱。不过唔紧要,叫左我最爱既刺身,有三款,都新鲜!主食见到有个试新野系鲷鱼汤泡饭,个汤系另上既,一淋上去就听到咋咋声,先饮啖汤,仲以为系好味精,点知好有惊喜,真系有鲜鱼味,好鲜甜,值得推介!入面仲有带子同波菜,真系好好味,食完暖立立。我地仲叫左个面豉烧茄子,食落唔会好干,加埋个汁一流!我妈大赞!仲要价钱唔贵!最后叫埋个甜品作结!决饼白玉绿茶雪糕,真系好似日本食既,唔会好甜但好够绿茶味,好正,加埋白玉,好烟un!成餐饭都系4xx,真系好抵食既日本野! 0 赞好